After a historic low-point in his racing career, Christian and the team stroke back on Road America, getting a solid result in the final round they proved that they are back in business.

It could have been a lot better, if it wasn’t for an incident in the first race, that took Christian out of the race from a P6 position. With two laps to go af the race, he got hit in the rear by an opponent and spun off, and in to the wall. Although it was a tough ending to the race, Christian was calm in his aftermath. 

“Well of course I am not happy with the incident, but it is racing, and sometimes you have to react in a split second, and sometimes your decision is a wrong one - like this time. So I have no bad feelings for Jak Crawford (#52 car; red). He is a skilled driver and things like this are just what happens.”

Christian was very pleased with the car, up until the accident, that put his team on overtime. 

“The car was running pretty good, and we were in the fun end of the field. We still needed a bit more speed, but not much. Now I hope that we have got our share of misfortune, and that the luck is on our side, going forward.”

The team of Jay Howard Driver Development had a busy night, getting the car ready. And of course Christian was excited to see wether the car could be back to same racing conditions than in the first race. He was starting from P3, so it would be nice to get some solid points for the championship.

It was even faster!

“It was a fantastic car”, Christian said.

“It was even faster than yesterday, and I was having a good feel of the car. I can’t thank the guys enough for there work and dedication to get the car up and running, fast enough to set the second fastest lap of the race. We are back!”, Christian said, with a smile on his face.

Oh, yes, there was this little spin, going from P2 to P5. Being under pressure from behind, you sometimes have to defend. And this time Christian ended up outside the racing line, where the grip wasn’t as good as needed. Christian showed some great skills though, keeping the car on track, and rapidly got back in the race, only loosing 3 positions. 

“It was a great race, and an awesome track. A true favorite. And we are for real, back in the game. I have to clean up some minor mistakes before Toronto, so no we are off to Mid-Ohio for some testing. Again I owe a lot to everybody in the team - You did an outstanding job!”, Christian ended.

Next outing for Christian will be the series test on Mid-Ohio, June 26.-27. The next round of the championship will be in Toronto on July 12.-14.

______________________________________________________

Christian er tilbage!


Efter et historisk lavpunkt i sin racing karriere, slog Christian og teamet tilbage på Road America og med et solidt resultat i den sidste runde, beviste de, at de for alvor er tilbage.

Det kunne have været meget bedre , hvis ikke det var for et uheld i første løb i weekenden. Et uheld der sendte Christian ud af løbet fra en P6. Med to omgange tilbage af løbet, blev han ramt i bagenden af en konkurrent og spandt af banen, og ind i muren. Selvom det var en hård afslutning på løbet var Christian dog meget afslappet i sin analyse, efter løbet. 

“Selvfølgelig er jeg træt af uheldet, men det er den slags ting der sker i racerløb. Nogen gange skal man bare reagere i et splitsekund, og nogen gange tager du en forkert beslutning - præcis som denne her gang. Jeg er ikke sur på Jak Crawford (#2 bilen; red). Han er en erfaren og dygtig kører og den slags ting sker bare.”

Christian var meget tilfreds med bilen op til uheldet., der sendte hans team på overarbejde.

“Bilen var rigtig god, og vi var med i den sjove ende af feltet. Vi manglede stadig en smule fart, men ikke meget. Nu håber jeg bare at vi har fået opbrugt vores kvote af uheld, og at heldet begynder at tilsmile os, fremadrettet.”

Teamet hos Jay Howard Driver Development havde en travl aften og nat, med at få Christians bil klar til næste dag. Og selvfølgelig var Christian spændt på at se om bilen kunne blive lige så god som i første løb. Han skulle starte løb 2 fra P3, så det ville være rart med nogle gode point til mesterskabet.

Bilen var endnu bedre!

“Det var en fantastisk bil,” lød det fra Christian.

“Den var endnu hurtigere end i går, og jeg havde en fantastisk følelse i bilen. Jeg kan ikke takke gutterne nok for deres arbejde og dedikation, for at få bilen klar, og ovenikøbet så klar at jeg kunne sætte andenhurtigste tid i løbet. Vi er tilbage!”, sagde Christian med et stort smil.

Nå ja, så var der den lille snurretur, der betød at det blev P5 og ikke P2. Når man er under stort pres bagfra, er det jo af og til vigtigt at forsvare sig. Og i denne situation betød det at Christian endte udenfor idealsporet, hvor grebet i banen ikke var så godt som nødvendigt. Christian viste dog sine evner flot frem, holdt bilen på banen og var hurtig tilbage i løbet. Derfor kostede det kun 3 placeringer.

“Det var et fedt race, og en fed bane. Helt klart en favoritbane. Og vi er for alvor tilbage i kampen. Jeg har nogle småfejl der skal styr på før Toronto, så nu tager vi til Mid-Ohio for at teste. Endnu engang, Jeg skylder en kæmpe tak til alle i teamet - I gjorde et fantastisk stykke arbejde!”, sluttede Christian.


Næste opgave for Christian er den officielle test på Mid-Ohio 26.-27. Juni. Næste runde af mesterskabet er i Toronto 12.-14. Juli

Christian Rasmussen Racing