The final run of the opening weekend of the USF2000 series was almost perfect for Christian. All he needed was the last 400 meters from the last turn, to the finish line.

But Darren Keane changed all that. Cracking under Christians immense pressure during 25 laps, he failed his braking in the last turn, spinning and being right under his rear wing, it was impossible for Christian to turn wide enough to avoid collision.

Up until that last corner, the two of them, had been fighting hard for the top spot, during the whole race. Darren started the race on pole, Christian on P3, and in between was Braden Eves. Already in the first corner, Eves got overtaken by Christian, making him go on the outside. And by turn 5 Christian made a brilliant move on Darren Keane, going round the outside to take the lead.

A few laps later Keane took back the lead. But he could not shake loose from Christian, who was right on his tale for the whole race. A few times it looked like a succes for Christian, and at the last lap he was so close to Keane, that the american eventually cracked under the pressure, throwing away a certain victory. And taking Christian out as well. They ended up 14th and 15th, leaving the win to to be taken by Braden Eves.

Even though it was a bitter pill to swallow for Christian, he could travel home to Denmark, with his head up high. He showed them all, that he is ready to go for the championship. In the qualifying he hit the wall at the first session, putting him in 9th spot for the first race. He safely secured a P4, actually was at P3 before the race was red flagged, and he was moved back into 6th place. At the restart he flew past the two ahead of him, and secured some good points.

As a bonus he got an additional point for having the fastest lap of the weekend, emphasizing his position. Right now Christian is just waiting to get back on track, showing the rest that he is up for the fight for first place.

_________________________________________________________________________________________

Det sidste løb i åbningsweekenden i USF2000 serien var næsten perfekt for Christian. Det eneste han manglede var de sidste 400 meter fra sidste sving til målstregen.

Men Darren Keane stak en kæp i hjulet på Christians planer. Han knækkede under Christians enorme pres gennem 25 omgange, og missede den sidste nedbremsning og spandt rundt. Christian var helt oppe i hans dækvinge, og kunne ikke undgå at ryge med i faldet.

Indtil sidste sving begge kørere havde kæmpet hårdt for føringen, gennem hele løbet. Darren startede fra pole, Christian på P3 og imellem dem, Braden Eves. Allerede i første sving blev Eves overhalet af Christian, der tvang ham til at blive i ydersporet. Og i sving 5 lavede Christian en fantastisk overhaling på Darren Keane, da han selv valgte yderbanen, uventet for Keane - nu var Christian i føring.

Et par omgange efter overtog Keane igen føringen. Men han kunne dog ikke ryste Christian af sig, han blev lige i ryggen af ham, hele løbet. Flere gange så det ud til at skulle lykkes for Christian, og på sidste omgang var han så tæt på Keane, at amerikaneren til sidst ikke kunne stå for presset, og smed en sikker sejr væk. Desværre tog han Christian med i faldet. De to kørere endte hhv P14 og P15 i løbet, mens sejren gik til Braden Eves.

Selvom det var en bitter pille at sluge for Christian, kunne han rejse hjem med oprejst pande. Han havde vist dem alle at han er klar til at kæmpe for mesterskabet. I kvalifikationens første afdeling ramte Christian muren, hvilket efterlod ham med en 9. plads til første løb. Den vekslede han ganske sikkert til en 4. plads i løbet, og han var endda oppe som P3, inden der kom rødt flag, og han blev rykket ned på P6. Ved genstarten fløj han nemt forbi de to foran ham og sikrede nogle gode og vigtige point til mesterskabet.

Som en bonus fik Christian et ekstra point for hurtigste omgang i weekenden, hvilket understregede hans position som en af mesterskabsfavoritterne. Nu venter Christian bare på at komme tilbage på banen, og vise de andre at han er klar til kampen om mesterskabet.