2019 season has started!

 And what a season it is going to be. You thought Christian had a great season in 2018? Well this year it has potential to get even better.

Following the huge success of driving with Jay Howard Driver Development in the US Formula 4 Series, Christian and the team has agreed on terms for another year. Only this time it will be even better.

This year Christian will be doing the first leg of Road to INDY which is the first step towards driving the INDYCAR series. There is still a long way to INDYCAR, and a lot can happen on the way. But Christian has no doubt that it is the right choice.

“I like it very much over here, and Jay (Jay Howard; red) and his team is the right place for me to grow as a race driver. Both mentally and technically.”

“And taking this next step will be very exciting. We look at 8 race weekends with 15 rounds, and a lot of testing in between, so I should get to know the car very well”, Christian said.

The car is a Tatuus USF-17 introduced in 2017 as a replacement for the Van Diemen USF2000 chassis. It is full carbon composite and aluminum honeycomb monocoque chassis, meeting newest FIA safety standards. The car is powered by a 175 HK, Mazda 2.0-liter engine, and the car is weighing only 500 kg (less driver and fuel).

This year the competition level will increase as this is the official entry to INDYCAR, meaning that a lot of young and hopeful drivers are fighting for success. Christian has a very calm approach to the competition as well as the future.

“Of course, I am thrilled to get this opportunity, taking the first step towards INDYCAR, but it is not my main goal. I will go as far as I can in the single seater series, and if it ends up in INDYCAR, that would be great, but if not, there are so many other directions to go to”.
“For me there is no doubt that the best way to educate yourself as a race driver, is to start in single seaters. The open wheels mean that you are forced to race with respect for your opponent. And that is a key factor in becoming a good race driver”.
“Whatever I end up in GT cars, endurance racing or other series, doesn’t matter that much, as long as I can make a living of it”, Christian ended.

The first official action for Christian and the team will be on March 2nd-3rd, in an official test on Homestead Miami Speedway. The following weekend the championship starts in Saint Petersburg Florida with a doubleheader weekend. The first time for Christian racing on a street circuit.

Christians team manager, Jay Howard, had no doubt, when Christian asked for another season in his team.

“Christian has proven that he has what it takes to reach the top. First and foremost, he is a winner! And he has the whole package”. 
“Besides that, he has a great personality, and has proven to be a really good teammate”.
“Christian is the kind of driver, that always try hard to improve, and he drives the car to the limit, to try and get the maximum out of the car. I mean - everyone that saw him drive last year, will agree to that”.

“Of course, there is a long way to the top, but he has the potential to get there, and I am very confident that we have the team to get him there. 2018 was a year with great results, and if it hasn´t been for mechanical issues on the car, Christian could have become the champion. He is that good!”
“We look very much forward to have him driving with us in 2019”, Jay Howard said.

Christian would like to thank his sponsors for making this possible. And a special thanks to: 

Jay Howard | Louis D’Agostino | Allan Brøchner | Joesph Hidalgo | JHDD Crew

Jan Poulsen | Carta Leasing | FX Team | FTZ | Midland Oil | Brendstrup revision | Johnny Graversen | Dansk Turbo Teknik | Courage | Dansk Automobil Sports Union | Team Danmark | Dansk Metal

 

2019 sæsonen er startet!

Og det bliver en fantastisk sæson! Hvis du synes Christian havde en flot 2018 sæson, Så kan du godt regne med at denne sæson har potentiale til at blive endnu bedre!

På baggrund af den store succes Christian havde i 2018, som en del af Jay Howard Driver Development, i den amerikanske Formel 4 serie, har begge parter haft et ønske om at fortsætte samarbejdet i endnu et år. I år bliver det bare endnu bedre!

I 2019 vil Christian deltage i ”Road To INDY” programmet. Det er et tretrins udviklingsprogram. Første trin er USF2000 serien, og det er her Christian skal vise talentet frem i 2019. Der er stadig lang vej til INDYCAR, og der kan ske mange ting undervejs, men Christian er helt sikker på at han har taget det rigtige valg.

”Jeg er meget glad for det hele herovre, og Jay (Jay Howard; red) og hans team er det rigtige sted for mig, for at jeg kan udvikle mig som racerkører. Både mentalt og teknisk”.
”Og dette næste store skridt, bliver rigtig spændende. Vi skal køre 8 weekender med i alt 15 afdelinger, og dertil kommer en masse testtid i bilen, så vi skal nok lære hinanden godt at kende”, siger Christian.

Bilen er en Tatuus USF-17 og blev lanceret i 2017 som en erstatning for den gamle og forældede Van Diemen USF2000. Den er bygget op omkring en fuld carbon og aluminium-composite og honycomb monocoque, og den opfylder de nyeste FIA sikkerhedsstandarder. Motoren er en MAZDA 2.0 motor med 175 HK. Bilens samlede vægt uden kører og brændstof er på kun 500 kg. 

I år vil konkurrencen blive skærpet betragteligt, da USF2000 er den officielle vej mod INDYCAR, og der vil derfor være mange dygtige og håbefulde kørere der hver især kæmper for succes. Christian har dog et meget afslappet forhold til konkurrencen, ligesom han også ser på fremtiden med ro i sindet.

”Det er da klart at jeg er lykkelig over at have fået denne mulighed, det første skridt mod INDYCAR, men det er ikke mit vigtigste mål. Jeg vil komme så langt det er muligt i single seater klasserne, og hvis det bringer mig til INDYCAR, så vil det jo være fantastisk, men hvis ikke, så er der SÅ mange andre veje at gå.”
”Jeg er slet ikke i tvivl om at den bedste måde at udvikle sig på som racerkører, er via single seater. De åbne hjul betyder at du er tvunget til at udvise en enorm respekt for dine konkurrenter, og det er en af nøglerne til at blive en god racerkører.

“Om jeg ender op i GT klasserne, Endurance eller andre serier, er slet ikke så vigtigt for mig. Det vigtigste er at jeg kan komme til at leve af det”, slutter Christian.

Christian skal i aktion for første gang officielt under USF2000, i weekenden 2.-3. marts, hvor serien har test på Homestead Miami Raceway, og i den efterfølgende weekend køres de første to afdelinger af mesterskabet. Det foregår i Saint Petersburg Florida, hvor Christian for første gang skal prøve kræfter med en ægte bybane.

Christians teamchef Jay Howard var slet ikke i tvivl da Christian luftede ideen om endnu en sæson i teamet.

”Christian har bevist at han har det der skal til for at nå til tops. Vigtigst af alt – han er en vinder! Og så er han en komplet kører, der bestrider alle facetter af sporten”.
”Ud over det, så har Christian en fantastisk personlighed, og er en ægte holdspiller – meget vellidt i teamet”.
”Christian er en type kører der konstant arbejder på at forbedre sig, han kæmper hårdt og målrettet, og han kører bilen til grænsen hver gang, for at presse det maksimale ud af sig selv og bilen. Jeg mener - alle der så ham køre sidste sæson, vil give mig ret”.

”Vejen til toppen er selvfølgelig lang, og snoet, men der er ingen tvivl om at Christian har potentialet til at nå toppen i sporten. Og jeg er helt sikker på at vi har det team der kan bringe ham dertil. 2018 var et år med mange flotte resultater, og hvis ikke det havde været for mekaniske problemer med bilen, så havde Christian haft en reel mulighed for at være endt som mester i USF4. Så god er han!”

”Vi ser meget frem til at have ham med på holdet igen i 2019”, slutter Jay Howard.

 Christian vil gerne takke sine sponsorer, der har gjort denne rejse mulig. Og en speciel tak til:

Jay Howard | Louis D’Agostino | Allan Brøchner | Joesph Hidalgo | JHDD Crew

Jan Poulsen | Carta Leasing | FX Team | FTZ | Midland Oil | Brendstrup revision | Johnny Graversen | Dansk Turbo Teknik | Courage | Dansk Automobil Sports Union | Team Danmark | Dansk Metal